Vår Meny

Vi har två menyer, en vår/höst/vinter och en sommarmeny. Aktuell menyn hittar du på vår Facebook-sida eller på papper i Tiosken. Eftersom vi är ett litet ställe kan det hända att en del rätter tar slut under dagen – förbeställ om du är sugen på något speciellt. Vi har ingen mat på värmning utan vi gör klart vid beställning, räkna med 7-9 minuter för hamburgare och korv. Vill du korta ner tiden kan du förbeställa. Vill du sätta ihop din egen tallrik är du välkommen att plocka från vår meny.


Meny vår/höst/vinter

Förutom vår vanliga meny har vi veckans extra. Sill på tisdagar, köttbullar på onsdagar och lammfärsspett på torsdagar. De finns i begränsat antal portioner, förbeställ om du vill vara säker på din portion. Vi blir glada om du ber om en doggy bag om du inte orkar äta upp – tillsammans minskar vi matsvinnet.

Hamburgare: Nöt, vildsvin och veggie
Korv: Vildsvinskorv (smal korv från Appeltorps), Tranåslundare (tjock från Tranåslund), lammkorv från Appeltorps och vegankorv finns i frysen
Kebab: Vildsvin, kyckling eller ost
Olika mackor
Mos, coleslaw och pommes (ugnsrostade)
Kanelbullar och mindre söta saker

Meny sommar

Under sommaren har vi våra hamburgare, korvar, olika matsallader, kyckling-, vildsvins eller grillostkebab, pannkakor till barn, varma mackor och mer go-fika i kyldisken. Alla våra rätter kan du få som take-away. Dessutom öppnar vi glassboden med vår egen kulglass, pinnglass från GB och godisglass till barnen.


Våra leverantörer

För oss är det viktigt att djuren har det så bra som möjligt innan de hamnar på tallriken därför prioriteras lokalt producerade råvaror. Vi är stolta att kunna hämta köttet till burgarna och korvarna tre km härifrån.

Tranåslund
Från Mårten Walters får vi köttet till våra hamburgare och den tjocka korven. 
www.tranaslund.se

Appeltorps Lamm & Vilt
Här får vi färsen till vildsvinsburgaren, viltsvinskorven, lammet och pulled pork (vildsvin).
www.appeltorp.se

Äppelmust från Källagården
www.kallagarden.se

Kalkonbacon från Ingelstad kalkon

Ägg från Farmors lycka i Ravlunda