Vår Meny

Vi har två menyer, en vår/höst/vinter och en sommarmeny. Aktuell menyn hittar du på vår Facebook-sida eller på papper i Tiosken. Eftersom vi är ett litet ställe kan det hända att en del rätter tar slut under dagen – förbeställ om du är sugen på något speciellt. Vi har ingen mat på värmning utan vi gör klart vid beställning, räkna med 5-7 minuter för hamburgare och korv. Vill du korta ner tiden kan du förbeställa. Vill du sätta ihop din egen tallrik är du välkommen att plocka från vår meny.


Meny vår/höst/vinter

De flesta tisdagar har vi stekt sill med mos och på fredagar pulled pork eller lamm. Har vi tid över kan det komma upp en dagens på menyn, vad och när hittar du på Facebook under måndagen. Vi blir glada om du ber om en doggy bag om du inte orkar äta upp – tillsammans minskar vi matsvinnet.

Hamburgare: Nöt, vildsvin och veggie
Korv: Vildsvinskorv (smal korv från Appeltorps), Tranåslundare (tjock från Tranåslund) och vegankorv finns i frysen
Kebab: Lamm, kyckling eller ost
Matig sallad som kan kombineras med något från vår meny.
Köttbullar med mos och gräddsås (även som barnportion)
Olika mackor, varma och kalla
Potatisgratäng, mos och pommes
Kanelbullar


Meny sommar

Under sommaren har vi våra hamburgare, korvar, olika matsallader, lamm- eller kycklingkebab, pannkakor till barn, varma mackor och mer go-fika i kyldisken. Alla våra rätter kan du få som take-away. Dessutom öppnar vi glassboden med kulglass från Köld, pinnglass från GB och vår egen sockerfria glass.


Våra leverantörer

För oss är det viktigt att djuren har det så bra som möjligt innan de hamnar på tallriken därför prioriteras lokalt producerade råvaror. Vi är stolta att kunna hämta köttet till burgarna och korvarna tre km härifrån. Glassen kommer från Köld i Malmö, glasstronomerna med passion för smak och glass.

Tranåslund
Från Mårten Walters får vi köttet till våra hamburgare och den tjocka korven. 
www.tranaslund.se

Appeltorps Lamm & Vilt
Här får vi färsen till vildsvinsburgaren, viltsvinskorven, lammet och pulled pork (vildsvin).
www.appeltorp.se

Köld
www.kold.co

Äppelmust från Helenelust i Skåne-Tranås

Kalkonbacon från Ingelstad kalkon

Ägg från Farmors lycka i Ravlunda

Surdegsbröd från Sara & Söderberg

Vi säljer kryddor som vi använder i matlagningen, ägg från Farmors lycka, getskinn från Månslunda och äppelmust från Helenelust. Bli inte förvånad om du hittar ett loppisbord i trädgården under sommaren.