Om oss

Det här är ett kök vi har saknat sedan flytten från mat-Malmö. Mat som man vet är bra både för kropp, miljön, humöret och plånboken. Ett ställe där man kan skräddarsy sin egen rätt, ta bort och lägga till. Inget halv- eller helfabrikat på tallriken och viktigast av allt, kött från lokala bönder som ser till att djuren har det så bra som möjligt. 


Vi gör det på vårt sätt

Naturligtvis var det en utmaning att öppna ett gatukök med andra råvaror än vad man generellt erbjuds. Framförallt om man inte är kock utan en matlagningsglad formgivare. Den stora frågan för oss var hur man håller fast vid gamla gatukökstraditioner samtidigt som man uppdaterar till ett modernt vägkök? Efter lite letande, en hel del tankearbete och testlagande har vi hittat vårt sätt att ha ett snabbmatställe. 

Vi älskar god mat och så klart vi vill dela med oss av matglädje. Det betyder att det vi kan göra från grunden gör vi. Du hittar ingen fritös hos oss, vi ugnsrostar pommes och stompar egen mos. Picklar löken och pressar gurkan, mixar olika majonnäser, kokar gräddsås. Grillar kyckling, blandar sallad, kryddar bulgur och knådar kanelbullar. Pressar hamburgare, mixar och rullar egna köttbullar, långkokar vildsvin och bakar eget bröd – det blir helt enkelt godare så.

Tanken är att längtar du efter en hamburgare med pommes ska du kunna få det. Är en i lunchgänget vegetarian ska hen också bli nöjd. Och är du en specialare fixar vi en tallrik till dig också. Och vill du bara ha en take away-kaffe så häller vi upp det till dig. Det är så vi tolkar ett modernt vägkök – bra mat för så många som möjligt.


Trädgården – vår oas

Såklart vi måste ha ett par rader även om vår trädgård – Tiosken har ju faktiskt sitt namn efter detta naturliga rastrum: en kiosk i en trädgård. När värmen kommer är vår trädgård en kravlös plats där du kan äta, hänga, fika, mysa, chilla, prata, leka, andas, skratta. Du är mer än välkommen att slå dig ner med din tallrik eller din glass och bara vara. Hundar i koppel får gärna följa med sin matte/husse.